Makumatka Espanjaan!

Monelle matkustaminen tarkoittaa myös makumatkaa, niin myös meille. Tässä kokemuksiamme kesän 2023 Espanjan lomaltamme. Toivottavasti niistä on apua juuri sinulle lomabudjetin hahmottamiseen tai muuten vain vinkiksi. 

Vähän taustaa:

Olimme siis reissussa viiden hengen porukalla (kolme aikuista ja kaksi lasta), mutta joitain kertoja evästimme pienemmälläkin kokoonpanolla. Toisinaan kokkailimme myös itse. Nerjassa sijaitseva hotellimme Marina Turquesa mahdollisti sen loistavasti. Keittiöstä löytyi kaikki tarvittava ja vähän enemmänkin. Muutaman kerran söimme lasten mieleen ihan vain Burger Kingissä ja Mäkkärissä, niistä en sen kummemmin mainitse. 

Ensimmäisen päivän ruokakohde sijaitsi Nerjassa Burrianan rantakadulla. Ravintola oli nimeltään Albi. Tilasimme kaksi pitzaa, hamppariaterian sekä kanapekonipatongin. Kaikki maksoivat n. 50€, sisältäen vedet ja kaksi olutta. Ruoka oli perus hyvää. Sijainti oli meille tällä kertaa merkityksellisempi. Samaisessa paikassa kävimme toisenkin kerran, mutta silloin oli jäätelöannosten vuoro (jättiannokset yli 10€) sekä ranskalaisten (5,90€). 

Taustalla pitsa ja edessä patonki.

Hampurilaisateria.

Itse ravintola Albi.

Albin jäätelöannos.

Albin jäätelöannos.

Albin jäätelöannos.

Nerjan laitamilla koimme mahtavan makuelämyksen El Mirador De Güilche ravintolassa. Söimme siellä rannalla käynnin jälkeen. Minä ja aikuinen poikamme söimme lihavartaat. Toinen tyttäristämme salaatin ja toinen bolognesen. Isäntä herkutteli horizomakkaralla. Juomineen (yksi olut ja vettä) 94,90€. Ruoka oli hyvää, eteenkin isännän annos. Maisemat ravintolasta merelle olivat buenot, vaikkakin jännitystä loihti työntekijöiden maastopalon sammutus jyrkän kallion seinästä, melkeinpä ravintolan alapuolelta. Kukaan ei tippunut ja he saivat palon sammumaan!

El Mirador De Güilche ravintola.

Näkymä alas rannalle ja merelle.

Raikasta vettä.

Salaattiannos.

Horizomakkarat kastikkeessa. Lisäksi isäntä valitsi ranskalaiset.

Lihavartaamme näyttivät tältä.

Yhtenä iltana valikoitui ruokapaikaksemme aasialainen ravintola nimeltä Asiático Yuan, joka sijaitsi lähellä hotelliamme. Olimme ajatelleet mennä ihan toiseen paikkaan, mutta se olikin kiinni. Tämä kokemus oli meille ensimmäinen aasialaisesta ruoasta ja jäi lisäksi reissumme yhdeksi parhaista makukokemuksista. Aikaa oli syödä vain noin tunti, koska kello oli jo paljon. Se riitti vallan mainiosti. Isäntä valitsi meille ruokakokonaisuudet (alkupala ja pääruoka hintaan 10,45€). Minä söin valkosipuli katkarapuja sekä talon erikoisen riisillä. Isäntä puolestaan Pekingin keiton ja talon erikoisen nuudeleilla. Poikamme söi lihavartaan ja pihvin pääruuaksi. Toinen tytöistä söi kanasalaatin ja paistetut nuudelit ja toinen lastenlistan nugetit (5€). Kaksi olutta ja pari isoa pulloa vettä vähän yli 50€. Ruoka oli loistavaa, me kaikki tykkäsimme. Harmi ettemme onnistuneet ruokailemaan tuolla toistamiseen, paikka oli nimittäin kiinni aina kun sinne uudelleen yritimme.

Aasialainen ravintola Asiático Yuan.

Alkupalana jättivalkosipulikatkaravut.

Liha-alkupala. Tämä oli kyllä loistavaa!

Pääruokana, talonerikoinen.

Paistetut nuudelit.

Lasten nugettiannos.

Piipahtaessamme Gibraltarilla, söimme sen vanhimmassa kahvilassa The Star Bar. Listalta löytyi mm. Fish and Chips sekä uuniperunoita (ohuita, lähinnä kuoria) pekonimurskalla sekä juustolla. Otimme kaksi uuniruokaa sekä annoksen fish&chipsejä. Juomaksi Bushy's Gibraltarin Barbary -oluet (hanat olivat rikki, joten tarjolla oli vain pullojuomia, mutta sehän sopi meille) sekä vettä. Hintaa tuli reilu 40€. Voimme suositella paikkaa. Makuelämys ja paikan tunnelma olivat kohdillaan.

Bushy's Gibraltarin Barbary -olut (4,50€). Suosittelen.

Fish & Chips (14,20€).

Ravintola The Star Bar.

Nerjan La Braseria Iberica ravintola oli kallein reissumme ruokakokemuksistamme, eikä maut olleet ollenkaan monen muun paikan vertaisia, mutta eivät toki huonojakaan. Söimme alkuleivät, hamppariaterian, kaksi lasten annosta kanaa, kalkkunapekonia sekä ribsit. Juomina vettä sekä Sangriakannu. Lysti maksoi n. 100€. Palvelu oli keskinkertaista. Ulkopuolelta ravintola näytti kauniilta ja vaikuttavalta. Sisäpuoli oli hiukan pettymys. 

La Braseria Iberica.

Sangriakannu.

Ribs-annos.

Kalkkunapekonia.

Lastenannokseen kuului jäätelöannos.

La Braseria Iberica.

Nerjan keskustassa söimme yksi ilta paellaa sekä pitzaa ravintolassa nimeltä Dona Lola. Paellan sai valita ottiko kahdelle tai useammalle henkilölle ja merenelävä vai lihavaihtoehtona. Juomina limsaa ja olutta. Ruoka oli taivaallista, eikä palvelussakaan vikaa ollut! Ruoka ja juomat neljälle 61,20€. Tuona lauantai-iltana oli paljon väkeä liikkeellä ja se loi omanlaisensa tunnelman kaupungin sykkeeseen.

Dona Lolan paellaa. Nam!

Hyvä kokemus oli myös vähän kauempana Nerjassa sijaitseva Jimenezi. Pitza x2, ranskikset, bolognese sekä merenelävillä höystetty spagetti maksoivat 56,60€. Juomina limsat sekä oluet. Nämä maistuivat hyvinkin väellemme. Paikallisia tuntui tässä ravintolassa olevan enemmänkin, espanjalainen puheen "sorina", kantautui kauas. Itse ravintolan sijainti oli makuuni liian ison tien varressa.

Pitzaa.

Bolognese.

Jimenezi -ravintola.

Saman ison tien varressa oli eräs toinenkin pysähdyksemme. Olimme etsineet kunnon tapasravintolaa tuloksetta ja nälissämme pysähdyimme lopulta pieneen kahvilaan Cafe Bar El Valero. Tilasimme kinkku- ja pekonitoastit, ranskikset, juusto-&kinkkulautasen sekä hampurilaisen. Hintoja en nähtävästi laittanut ylös, mutta montaa kymppiä pikkupurtavat eivät limsojen ja oluiden kanssa maksaneet. Ruoka maistui ja palvelu oli ystävällistä. Tämä oli hyvä kokemus, vaikkakin ilman tapaksia.

Napostelulautanen.

Toast.

Saimme viimein nauttia kunnon tapasaterian Nerjan keskustan vilskeessä lomamme loppupuolella. Ravintola oli nimeltään Sabres Mundo. Lapset toki söivät aivan ihan muuta mm. kanaa, smoothieta ja chili con carnea. Tapakset olivat hyviä, smoothie keskinkertaista, kana mautonta, chili con carne nimensä mukaan tulista! Itse omistaja/kokki siitä kyllä varoittelikin. Hän olikin hupaisa mies, toisin kuin puolisonsa, joka ei sanaa suustaan saanut. Ravintola oli viehättävä ja siellä vallitseva tunnelma varsin leppoisa.

Sabres Mundo. Suurentamalla kuvaa, näette hintoja ja vaihtoehtoja lisää.

Tapakset maksoivat 1,40€.

Lisää tapaksia.

Kävimme Nerjassa parikertaa happy hour drinksuilla läheisessä brittien suosimassa paikassa nimeltä Sport Bar Nerja Club. Gintonicit maistuivat helteessä, vaikka mojitoista kyllä haaveilinkin. Niitä ei tuolla ainakaan tarjousaikana saanut. Arvostelujen mukaan paikan ruoka ei ollut sävähdyttänyt syöjiään. Niitä me emme itse testanneet.

Gintonicit, joiden yhdeishinnan muistelimme olleen 8€.

Nerjan keskustassa shoppaillessame otimme mojitot eräässä drinkkibaarissa nimeltä La Piqueta. Kylkiäiseksi saimme horizoleipä tapakset, ja ne olivat kyllä hyviä! Itse mojitot olivat lähinnä fariinisokerilla höystetyt vesilitkut, joita en voi suositella. Mukanamme ollut tyttäremme joi persikkatuoremehua, koska appelsiinimehua ei ollut saatavilla. Mehu ei liioin hänelle maistunut. Hinnat jäivät laittamatta ylös.

Lisukkeeksi tapaksia, espanjalaiseen tapaan.

La Piqueta.

Vetiset, mutta näyttävät mojitot.

Onnistuneet mojitot joimme Kronox Cafessa. Tyttäremme söivät samalla kunnon jäätelöannokset. Kylkiäisiksi saimme pöytään manteleita-pähkinöitä ja karkkia. Tripadvisorin mukaan, muutkin ovat pitäneet paikkaa hyvänä. Sijainti oli hyvin keskeinen, eli sijainti ihan Nerjan keskustassa. Myös näiden hinnat jäivät ylöskirjaamatta.

Kylkiäiset.

Jäätelöannos.

Onnistuneet mojitot!


Piipahdimme Almuñécarin -kylässä italialaisessa jäätelöbaarissa Dolce Gelato. Minä join cappuccinon (1,80€) ja toiset söivät jäätelöt (3,50€). Kaikille nämä maistuivat hyvin.

Jäätelöbaarin valikoimaa.

Loistava cappuccinoni.

Dolce Gelato.

Frigilianan kylässä joimme cappuccinot sekä tuoremehun hintaan 8,50€. Paikka oli nimeltään Taperia-Restaurante 3 Culturas. Samassa kylässä ostimme mukaamme myös Alexis-"kioskista" churroja (kolme jättiannosta) ja kaakaon hintaan 8€. Churrot olivat hyviä, eivät ollenkaan liian makeita

Maistuvat cappuccinot sekä tyttären tuoremehu.

Taperia-Restaurante 3 Culturas.

Frigilianan jäätelökioskin annospallot.

Jäätelökioskin valikoimaa.

Alexis Churrokioski.

Varmaankin itse Alexis -työssään!

Churroja.

Kaiken kaikkiaan lomamme makuelämykset olivat hyvin onnistuneita, enkä ihan jokaista jäätelöä saanut tai edes viitsinyt kuvata. Paljon jäi vielä maistelematta, joten ensi kertaan!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hola Nerja (Espanja)!

Tallinna syyskuulla 2023

Viimeinen päivämme Espanjassa ja sehän tarkoitti Málagaa!

Pariisin kevät 2023